Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Over het orkest

Joseph Haydn
Joseph Haydn, geschilderd door Thomas Hardy.

Het Haydn Orkest Brabant (HOB) is een projectorkest, opgericht in 2014, dat wordt geleid door dirigent/musicoloog Jos de Hoon. Het orkest wordt per project samengesteld uit musici (amateurs en professionals) uit Zuidoost-Brabant. Zij zijn verbonden aan diverse regionale orkesten, ensembles en muziekscholen. Het Haydn Orkest Brabant biedt ook ruimte aan jonge musici om mee te spelen in het orkest of op te treden als solist met het orkest.

Het orkest speelde tussen 2014 en eind 2021 ruim 25 keer in Brabantse kastelen, musea, kerken en zalen. Het zal niet verbazen dat de muziek van Haydn (en zijn tijdgenoten) een centrale plaats inneemt in het repertoire. De komende tijd wil het Haydn Orkest Brabant (ook minder bekende) werken van Haydn en zijn tijdgenoten ten gehore brengen voor een groter publiek.

Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop is sinds 2020 de thuisbasis van het orkest.

In het nieuws

Op 14 september 2020 zond omroep Studio040 een beeldverslag uit van Monumentendag. Op die dag vormden verschillende optredens van het Haydn Orkest de rode draad in het monumentenprogramma dat Stichting Cultuur aan de Dommel in Geldrop organiseerde.

Op 7 september 2020 konden we in het Eindhovens Dagblad een mooi artikel lezen over het Haydn Orkest Brabant. Klik hier voor het artikel. En op 9 september 2020 schreef de lokale Geldrop-Mierlose krant ‘Middenstandsbelangen’ ook over het orkest. Klik hier voor het artikel.

%d bloggers liken dit: